VIRTUAL REALITY ERVARING

Virtual Reality (VR) bestaat uit een 360 graden simulatiefilm die bekeken wordt met een VR-bril. De film laat je in de huid kruipen van bijvoorbeeld iemand met dementie. Hierdoor is het mogelijk te ervaren waar mensen met dementie in dagelijkse situaties tegenaan zouden kunnen lopen en hoe hun omgeving hierop reageert. Het doel van de inzet van Virtual Reality is het vergroten van het begrip voor mensen met medische aandoening of klachten.

VIRTUAL REALITY IN DE ZORG

Virtual Reality wordt ingezet voor het trainen van medewerkers in de zorg. zoals: vrijwilligers, verzorgenden, dietisten, ergotherapeuten en andere zorgprofessionals. Middels een VR-simulatie kunnen voorbeelden van interactie tussen zorgprofessionals en bewoners/clienten en verschillende situaties die kunnen voorkomen, (opnieuw) ervaren en/of getraind worden. Dit geeft een compleet andere kijk op (medische) aandoeningen en klachten die bewoners/clienten kunnen hebben.

VIRTUAL REALITY VOOR PARTICULIEREN

Virtual Reality wordt ook ingezet bij particulieren thuis. Dit wordt gedaan om de familie en/of het netwerk meer inzicht te laten krijgen en bepaalde ziektenbeelden van familieleden. De Virtual Reality die gebruikt wordt laat de persoon ervaren, door de ogen van hun naasten, hoe het is om een bepaalde medische aandoening te hebben.

Hierdoor wordt de bewustwording wat hun naasten meemaakt en ervaart bevorderd en kan er in bepaalde situaties meer begrip getoond worden.

Contact opnemen

Telefoonnummer:

  • 06 22 91 81 68

Wil je ons volgen?