SMART MIRROR

SMITH Advies & Consultancy beoogt structuur te bieden in handelen middels de Smart Mirror. De Smart Mirror bevat verschillende modules, die gedurende de dag structuur kunnen bieden. Een van die modules betreft filmpjes die een voorbeeld geven van de te nemen stappen bij een dagelijkse handeling, zoals tandenpoetsen. Een dergelijke handeling kan lastig zijn voor mensen met een vorm van niet-aangeboren hersenletsel. De verschillende modules kunnen aan- of uitgezet worden, afhankelijk van de wensen en behoeften van de betreffende gebruiker.

Niet-aangeboren hersenletsel

Niet-aangeboren hersenletsel (NAH) is elke afwijking of beschadiging van de hersenen die na de geboorte is ontstaan. Hersenletsel kan verschillende oorzaken hebben, maar leidt altijd tot een breuk in de levenslijn. Door deze breuk is er sprake van een veranderd leven. Er is een tijd van voor en een tijd van na het hersenletsel. Hersenletsel veranderd mensen, bijna niemand wordt weer precies zoals hij of zij was.

De gevolgen van hersenletsel kunnen voor de buitenwereld goed zichtbaar zijn, bijvoorbeeld in de manier waarop iemand zich beweegt of spreekt. Maar de gevolgen kunnen ook (min of meer) onzichtbaar zijn, omdat het gaat om verandering in het denken en onthouden, de emoties, de gevoelens en het gedrag.

Onderstaand een aantal voorbeelden van verschillende doelgroepen waar de Smart Mirror voor en door ingezet kan worden:

Mensen met apraxie

Apraxie is het niet goed meer uitvoeren van alledaagse handelingen ten gevolgen van Niet-aangeboren hersenletsel. Zowel mond-, tong- en gelaatsbewegingen, als beweging van ledenmaten kunnen hierdoor moeilijk zijn.

Mensen die leven met dementie

Dementie is de naam voor een combinatie van symptomen , waarbij de hersenen informatie niet meer goed kunnen verwerken. De meest voorkomende vorm van dementie is de ziekte van Alzheimer, vasculaire dementie, frontotemporale dementie en Lewy body dementie

Mensen met de ziekte van Huntington

De ziekte van Huntington is een progressieve, erfelijke aandoening van de hersenen, veroorzaakt door een genetische afwijking. De beschadiging van de hersenen leidt tot stoornissen op verschillende gebieden: motorisch, cognitief en psychosociaal.

Mensen met Korsakov

Het syndroom van Korsakov is een restsyndroom na het doormaken van een ernstig thiamine-gebrek (vitamine B1) dat vrijwel altijd ontstaat binnen de context van chronisch alcoholgebruik. het wordt gekenmerkt door forse geheugenstoornissen en centraal executieve stoornissen

mensen met somatische klachten

Mensen met chronische lichamelijke aandoeningen.

Contact opnemen

Telefoonnummer:

  • 06 – 22 91 81 68

Wil je ons volgen?