Wij bieden workshops en presentaties over verschillende onderwerpen waar ouderen in het dagelijks leven mee te maken kunnen krijgen. Daarbij vinden we het belangrijk dat u de kennis direct kunt toepassen in de praktijk. Wij maken hiervoor gebruik van verschillende methodes die het onderwerp tastbaar maken, zodat ons aanbod aansluit bij specifieke behoeften binnen uw organisatie. Virtual Reality (VR) geeft de workshop of presentatie meer diepgang. Virtual Reality is ook los van workshops of presentaties in te zetten. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Workshops & presentaties

 

Voorbeelden onderwerpen workshops en presentaties:

  • Veroudering en verouderingsprocessen;
  • Veel voorkomende medische aandoeningen bij veroudering;
  • Technologie en domotica in de woon- en leefomgeving;
  • Welzijn en specifiek: welzijn van mensen met dementie;
  • Zo lang mogelijk comfortabel, veilig en zorgeloos blijven wonen en financiële mogelijkheden hierin;
  • Virtual Reality op maat;
  • Virtual Reality: ervaren wat dementie is, door de ogen van de persoon met dementie.

Virtual Reality in de zorg

VR wordt tevens ingezet voor het trainen van medewerkers in de zorg, zoals: vrijwilligers, verpleegkundigen, verzorgenden, diëtisten, ergotherapeuten en andere zorgprofessionals. Middels een VR-simulatie kunnen voorbeelden van interactie tussen zorgprofessionals en bewoners/cliënten en verschillende situaties die kunnen voorkomen, (opnieuw) ervaren en/of getraind worden. Dit geeft een compleet andere kijk op (medische) aandoeningen en klachten die bewoners/cliënten kunnen hebben.

Virtual Reality ervaring

VR bestaat uit een 360 graden simulatiefilm die bekeken wordt met een VR-bril. De film laat je in de huid kruipen van bijvoorbeeld iemand met dementie. Hierdoor is het mogelijk te ervaren waar mensen met dementie in dagelijkse situaties tegenaan zouden kunnen lopen en hoe de omgeving daarop reageert. Het doel van de inzet van Virtual Reality is het vergroten van begrip voor mensen met dementie of andere (medische) aandoeningen / lichamelijke klachten.

Mocht u meer informatie willen, dan kunt u het contactformulier invullen of u kunt telefonisch contact opnemen met Robin Smith, Tel: 06 22 91 81 68
Velden die gemarkeerd zijn met een * zijn verplichte velden.